Tervetuloa rippikouluun!

Rippikoulu on legenda ja käsite. Suurin osa 15-vuotiasta haluaa nähdä, kokea ja elää itse sen yhdessä toisten nuorten kanssa. Ei ihme, että rippikoululla on huima suosio! Sen antamat muistot ja eväät kantavat pitkälle.

Rippikoulu on kirkon kasteopetusta eli kyseessä on matka ihmiselämän tärkeimpien asioiden äärelle. Rippikoulun kokonaistuntimäärä on 80 tuntia ja käsiteltävinä aiheina ovat mm. Jumala, elämän tarkoitus, ihmissuhteet, rakkaus, elämän arvot, Jeesus, elämä ja kuolema, Pyhä Henki, Raamattu.

Riparilla ei yritetä kaataa tietoa päähäsi, vaan siellä opitaan yhdessä: tempauksissa, pienryhmissä isosten johdolla, oppitunneilla, rastiradoilla, nuotioilloissa, pelikentällä, hartauksissa, yhdessä ollen ja hiljentyen. Ripari ei ole vain viikon leiri, vaan se koostuu useista kokoontumisista myös ennen leirijaksoa ja sen jälkeen. Ripari on monenlaista yhdessä tekemistä ja olemista elämän suurten kysymysten äärellä, uskon ja rukouksen hengessä.

Rippikoulu on puolen vuoden jakso elämästä, usein hauska ja opettavainen kokemus. Rippikoulu käydään vain kerran elämässä, varaathan siihen riittävästi aikaa! Riparin onnistuminen on paljon kiinni myös omasta asenteesta. Lähde positiivisin ja avoimin mielin katsomaan, mitä kaikkea rippikoulu tuo mukanaan!

HUOM! Painetussa ripariesitteessä luki virheellisesti, että musiikkipainotteinen ripari olisi vuonna 2017 Velskolan kartanossa. Todellisuudessa kyseinen musaripari on Hilassa. Esitteen taulukossa ja näillä verkkosivuilla tieto on ollut koko ajan oikein.

Rippikouluesite 2017: ripari17_net_olari

Tietoa rippikoululeireistä.

rippikoulu; kansivaihtoehto 1Rippikouluvuosi 2017

Vuoden 2017 rippikouluista esitteet on postitettu vuonna 2002 syntyneille seurakunnan jäsenille syyskuun viimeisellä viikolla. Alueemme kouluissa pidetään rippikouluinfoja lokakuussa. Ilmoittautuminen rippikouluihin tapahtuu tämän verkkosivuston kautta 10.-31.10.2016.

Kaikille avoin ripari-info on Olarin kirkon seurakuntasalissa ti 11.10.2016 klo 18.00.

Ripariterveisin,

Antti Malinen
kappalainen, vs. rippikoulutyön pappi

P.S. Lisätietoja rippikoulusta löydät näiden sivujen ohella myös Espoon seurakuntien yhteiseltä verkkosivulta www.espoonriparit.fi ja Suomen evankelisluterilaisen kirkon www.ripari.fi -sivulta.

Tässä vielä pari tärkeää linkkiä, jos nuorella on koulussa oppimisen haasteita tai rippikouluun osallistumiseen tarvitaan muuta tukea.
espoonriparit.fi Ripari_logo_tekstilla_violetti_final